“Saya Masih Cantik. Tapi Kenapa, Suami Masih ‘Makan Luar’, Cari Wanita Lain?”

Isteri memang dah sangat cantik tapi si suami masih lagi ingin mencari wanita lain untuk bersama. Kenapa? Apakah kekurangan pada si isteri? Mesti ada sesuatu yang tidak kena.

Inilah yang berlaku kepada seorang wanita yang dikatakan telah berjaya menemui suaminya setelah beberapa hari suaminya itu tidak pulang ke rumah, rupa-rupanya sedang bercinta dan bersama-sama dengan wanita lain.

Menurut sumber, si isteri dikatakan telah mencari si suami telah beberapa hari dan akhirnya dapat ditemui selepas dibantu oleh rakanya yang menaiki motosikal apabila terserempak dengan kereta suaminya itu berdekatan dengan sebuah restoran.

Tanpa membuang masa si isteri kelihatan terus menuju ke arah kereta tersebut dan mendapati ada seorang wanita di dalam kereta, lalu mengetuk tingkap kereta dan meminta wanita terbabit membukanya.

Selepas tingkap dibuka, isteri m4lang tersebut dilihat menarik wanita itu keluar, namun cubaannya tidak berjaya tapi beliau dapat merampas beg tangan wanita berkenaan, Si isteri terkejut apabila mendapati beg tangan wanita tersebut mempunyai beberapa k0ndom yang dipercayai akan digunakan wanita terbabit untuk bersama dengan suaminya, malah turut pil per4ncang turut ada bersama.

Selepas beberapa minit, kelihatan seorang lelaki berbaju hitam datang daripada belakang dan menghalang isterinya dari terus menyer4ng teman wanitanya itu sebelum masuk ke dalam kereta serta beredar dari tempat berkenaan.

Menerusi seorang netizen yang dipercayai memahami apa yang dituturkan oleh mereka adalah seperti berikut; Lelaki berkenaan adalah suaminya.

Dia pergi kepada perempuan tersebut dan bertanyakan ke mana dia mahu pergi tetapi perempuan tersebut berkata tidak pergi ke mana-mana.

Kemudiannya, isteri tersebut berkata, perempuan itu menipu dan meminta dia menunjukkan wajahnya.

Malah si isteri turut bertanyakan namanya dan meminta untuk melihat apa yang terkandung di dalam beg tangannya itu.

Kemudiannya, suami wanita tersebut datang dan berkata “apa yang dibuatnya serta bergegas masuk ke dalam kereta. Si isteri berkata, tak mengapa, kau akan kena dengan aku nanti apabila berada di rumah.”

Rata-rata netizen yang mengikuti dan menonton perkongsian rakaman video berkenaan menyifatkan lelaki terbabit tidak bersyukur kerana mempunyai seorang isteri yang sangat cantik dan masih lagi mencari wanita lain.

Sehubungan itu, mereka berpendapat, kecantikan seseorang wanita belum tentu dapat membuatkan seorang suami itu dapat setia bersama isterinya.

Isteri Cantik Lagi HALAL, Tapi Kenapa Suami Masih ‘Makan Luar’??? Ni Lah SEBABNYA……

Terdapat dua perkara yang sangat penting dalam rumah tangga yang sering dianggap remeh oleh isteri-isteri tetapi sangat besar bagi suami.

Pertama: Sila teman suami waktu makan. Tolong!

Kedua: Jika menolak untuk bersama suami, atas sebab yang patut, jangan lupa ganti balik  seberapa segera yang boleh. Tolong!

Awak pandai masak?

Bab makan ini, ramai perempuan bagus bab masak, beli barang basah, potong sana, rebus sini, goreng sinun, lalu hidang atas meja.Tapi bila suami mahu makan, Si isteri boleh pulak buat kerja lain seperti tengok TV, menjahit, jaga anak, kemas rumah atau tidur dengan alasan:

“Saya dah siapkan semua makanan kat dapur, tapi selera makan saya pulak takde, jadi saya mahu berehat sekejap, abang makan soranglah ya”

Lalu makanlah si suami seorang diri bersama sy4itan yang akan menghasut suami korang dengan pelbagai perkara durj4na. Nampak remeh, tapi hakikatnya, perkara ini adalah sangat bahaya. Membiarkan suami makan seorang diri adalah kesalahan yang sangat besar dalam dunia rumah tangga. Sangat besar!

Maka dengan ini, terdedahlah kesilapan bini lawa selama ini adalah:

Kau selalu biarkan suami makan seorang diri bersama sy4itan, nampak remeh, tapi suami yang makan sendirian bersama syaitan akan lebih mudah menc3raikan isteri berbanding suami yang selalu di teman isteri.

Para isteri sekalian, kewajipan isteri bukan memasak, anda boleh beli makanan di kedai, dan itu tidak menjadi kesalahan, tetapi, jika tidak menemani suami makan, adalah satu kesalahan dan akibatnya, suami anda akan mudah bergaduh dengan anda, phone s3ks dengan wanita lain, WeChat, Whatsapp dengan orang lain dan selepas itu bercer4i berailah.

Layan suami makan, ada disebut di dalam hadis dan menurut Buznama lagi, makan seorang diri akan ditemani sya!tan, kerana itu para Nabi menggalakkan makan secara berjemaah, jadi jangan biarkan suami anda semua makan seorang diri, jika tidak mahu syaiitan menghasut suami anda mengayat perempuan lain dan cera!kan anda di kemudian hari, jangan!

Masih ingat lagi tidak? Perkara membiarkan suami makan bersama sy4itan ini tidak berlaku di awal perkahwinan kerana pada awal perkahwinan suami pun senyum memanjang kerana tiap kali waktu makan, isteri setia meneman, tetapi bila isteri sudah beranak, waktu makan sudah tiada isteri mahu meneman, kerana isteri sibuk uruskan anak, makan bersama anak, tidur bersama anak, lalu tinggalah suami mengunyah nasi yang bertambah masin kerana bercampur air mata dan air kecing s¥aitan.

Apa lagi nak di kata? Saya ada kenal seorang pakcik yang mana isterinya sangat huduh! Tidak lawa langsung, bermulut laser, perangai boleh tahan cerewetnya, tetapi pakcik ni bertahan hidup dengannya sampailah bini beliau meningal awal tahun lepas, selepas dikorek rahsia kenapa bertahan hidup dengan isteri yang mulut macam pu4ka tu?

Jawab bekas suaminya, isteriku tidak pernah membiarkan aku makan seorang diri, sekiranya beliau tiada selera, beliau tetap duduk bersama menemani aku makan sampai habis.

Wanita begini, tidak akan aku tinggalkan seumur hidup. Dengar tu wahai semua bini orang yang perasan cantik sekalian, ini adalah serius, wahai semua isteri diluar sana, tolonglah menemani suamimu makan, berbicaralah apa-apa isu di waktu makan, bagus jika bercerita tentang agama, tapi jika kurang minat berkaitan agama, boleh juga bercerita tentang perkara dalam kain dan jika tiada selera nak serta makan sekali dengan suami, jamahlah jua walaupun sesuap nasi.

Membiarkan suami makan seorang diri, membuka jalan untuk suami mencari teman di luar daan akibatnya, rumah tangga menjadi panas dan bergelora. Tolong jangan biarkan suami makan bersama 5yaitan jika tidak mahu rumah tangga diganggu syait4n

Eh abang, saya penatlah…

Baik, tadi itu bab teman makan, sekarang ini kita masuk bab teman tidur. Menolak ajak suami untuk bersama dan suami diam saja. Mungkin orang perempuan sangka suami tidak apa-apa, tetapi hakikatnya suami mengalami keced3raan dalaman, lalu air naik ke kepala dan meleleh keluar melalui telinga.

Benda ini bahaya, jangan terlalu kerap menolak ajakan bersama dari suami. Terdapat hadis yang mengatakan malaikat akan melaknak sampai ke Subuh sekiranya menolak ajakan suami. Suatu hadis lagi, jika suami ajak bersetuh atas pungung unta sekalipun, tetap tidak boleh menolah.

Tidak perlu saya ceritakan dengan panjang lebar bab ini. Semua orang faham tentang betapa pentingnya kepuasan 5eks dalam keharmonian rumah tangga. Nasihat saya, sekiranya suami ajak bersama, dan andai kata anda terpaksa menolak di atas sebab yang patut seperti demam, pening kepala atau lain-lain, jangan dilupa untuk diganti balik seberapa segera yang mungkin bila sudah kembali pulih dari semua itu, kalau boleh berikan alasan seperti di bawah:

“Bang,  semalam maaf sangat sebab kepala pening, sekarang sudah sihat, jom qadha bersama”

Ya Allah, kau tau tak, betapa cair dan berbunganya hati lelaki bergelar suami bila dengar kata-kata begini dari mulut isteri. InsyAllah, isteri yang berbuat demikian, suami akan fikir tiga ratus enam puluh lima kali sebelum mahu bercer4i.

Sumber dari KoleksiViral